Je gaat bijna trouwen, gefeliciteerd! Statistisch gezien is de kans behoorlijk groot dat je voor de eerste keer gaat trouwen. Misschien maar goed ook dat we niet allemaal meerdere keren trouwen. Dit zorgt er alleen wel voor dat je waarschijnlijk ook nog nooit een trouwpak hebt gekocht. Daarom hebben wij voor jullie even de basisregels op een rij gezet. Maar hou in het achterhoofd dat het jullie dag is, dus dat jullie er gelukkig van moeten worden. 

 

De vrouw is de baas. 

Je bent nu nog niet getrouwd, dus misschien heb je nog geen idee, maar de levenswijsheid die mijn vader mij mee gaf was dat de vrouw altijd de baas is in huis. Dat is hierin ook zo: de bruid bepaalt in eerste instantie en de man past zich daar op aan. Natuurlijk is het jouw pak, dus niet in alles, maar bijvoorbeeld wel vaak in de kleurstelling of kleine details. Daarom als kleine tip als jullie een trouwpak komen uitzoeken: neem even een stukje stof mee van de jurk (zonder dat jij als bruidegom dit ziet natuurlijk) of zorg dat er een foto doorgestuurd wordt vanuit de bruidsmodezaak.  

Jij mag opvallen. 

 Het is jouw dag, dus jij mag opvallen. Ga je bijvoorbeeld samen met de getuigen voor dezelfde stijl, zorg er dan voor dat jij opvalt. Dit kan zijn door een ander overhemd, of door in een driedelig pak te gaan. Het stukje opvallend zijn zit hem vaak in de kleine details in je pak, dus geef die de aandacht en combineer die goed bij elkaar.  


De knopen. 

Het ligt een beetje aan het model jasje dat je draagt, maar stel dat het jasje twee knopen heeft, dan mag alleen de bovenste dicht. Het is vrij gebruikelijk om het jasje dicht te knopen als je gaat staan. Heeft het jasje één knoop, dan mag je kiezen. Volgens de etiquette moet je ook de hele avond je jasje aanhouden. Wij vinden dat je hier een beetje vrij mee om mag gaan. Mocht er bijvoorbeeld gedanst worden, doe dan vooral het jasje lekker uit.  

trouw blog

De maat. 

Hoe duur een pak ook is, zorg er in eerste instantie voor dat het pak goed zit en de juiste maten zijn opgenomen. Wij raden daarom aan om voor maatwerk te gaan. Bij maatwerk wordt er rekening gehouden met elk detail van je lichaam, zodat je er piekfijn uitziet! Als je bij ons in de winkel bent, geef dan ook vooral aan wat je zelf voelt of wilt of waar je onzeker over bent. Dit allemaal, zodat wij samen jouw dag en pak perfect kunnen maken!


Wees een match. 

Net hadden we het erover dat jullie bij elkaar moesten passen qua kleding, maar nu gaat het over jou. Volgens de etiquette moeten je schoenen en riem matchen, net zo goed als je sokken en broek bij elkaar moeten passen. Ook is de regel dat je zwarte schoenen hoort te dragen bij een zwart of grijs pak. Mocht je in een blauw pak trouwen, dan kunnen daar goed donkerbruine schoenen bij gecombineerd worden. Lichtbruine schoenen zijn alleen voor een zomerse informele setting.  


Geniet. 

Het belangrijkste van deze dag is dat je ervan geniet met de mensen die je lief zijn en laat je van je beste kant zien.


Dus voel je goed in je trouwpak, neem de tijd en laat je goed adviseren.


PS: Voor meer informatie over ons maatwerk, lees verder op Creëer uw outfit.

  

Team Suitlab.